Remionin Hack the portal tempaisi henkilöstön innovoimaan

9.05.2017 / , ,

Remion järjesti huhtikuussa oman kaksipäiväisen Hack the portal -tapahtuman, jossa työntekijät haastettiin innovoimaan uusia ratkaisuja Remionin liiketoimintaympäristöön. Koko henkilöstö pääsi tekemään yhdessä, oppimaan uutta ja kehittämään mm. Remionin toteuttamien sovellusten käyttöliittymiä ja analytiikkaa sekä tehostamaan yhteisiä työtapoja ja prosesseja.

 

hack the portal
Hack the portal starttasi ryhmäkuvalla.

Tapahtuma järjestettiin hackathon-formaatilla, jossa osallistujat jaettiin tiimeihin ratkaisemaan ennalta määriteltyjä haasteita. Haasteet ohjasivat henkilöstön miettimään ratkaisuja, joilla Remion voi lisätä liiketoiminnan tuottavuuttaan ja ennen kaikkea palvella asiakkaitaan tulevaisuudessa paremmin. Tiimit pureutuivat mm. tekoälyn mahdollisuuksiin, visuaalisen analytiikan työkaluihin, järjestelmien integraatioihin, portaalin mobiilioptimointiin ja portaalin käyttötiedon kehittämiseen.

Parasta oli se, että oman tiimin kanssa pääsi itse ideoimaan ja toteuttamaan haluamansa kaltaisen esityksen ja käytännön demonstraation, jonka avulla päivien aikana kehitetyn idean toimivuus todennettiin koko henkilöstölle, Remionin Miika Valtonen kertoo.

Hack the portal oli menestys, koska sen aikana saatiin aikaiseksi hyviä ja konkreettisia tuloksia, joita tiimit demoissaan esittelivät muulle porukalle. Tapahtuman tavoite täyttyi, sillä tiimit onnistuivat kahdessa päivässä kehittämään ratkaisuja, jotka tulevat muuttamaan Remionin sisäisiä toimintatapoja, ja jotka tulevat näkymään myös Remionin asiakasrajapinnassa.

hack the portal
Hakkerointi alkoi perjantai-iltapäivällä, ja jatkui lauantaina heti aamulla.

Esitettyjen ratkaisujen joukosta löytyi useita helmiä, joita jatkokehittämällä Remionin toimintakykyä ja tuotevalikoimaa voidaan kasvattaa niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Esimerkiksi automatisoitujen data-analyysien ja mobiilikäyttöliittymien avulla juuri oikea tieto voidaan tuoda lähes reaaliaikaisesti asiakkaan saataville, Remionin Miika Valtonen sanoo.

Kaksipäiväinen rutistus päättyi lauantai-iltana palkintojenjakoon, ja illanviettoon hyvän ruoan ja juoman sekä Rajaportilla saunomisen merkeissä.

Kiinnostuitko työskentelystä Remionilla?
Tsekkaa avoinna olevat rekrymme tai kysy opinnäyte- tai diplomityöpaikkaa!